Mоlimо vаs kоristitе оvај idеntifikаtоr zа citirаnjе ili оvај link dо оvе stаvkе: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/32663
Nаziv: Reološke i senzorske osobine hladno presovanih ulja dostupnih na tržištu Republike Srbije
Оstаli nаzivi: Rheology and sensory properties of cold pressed oils available on the market of the Republic of Serbia
Аutоri: Nikolić, Ivana 
Vidosavljević, Milica 
Romanić, Ranko 
Lužaić, Tanja 
Takači, Aleksandar 
Ključnе rеči: hladno presovana ulja;senzorske osobine;reološke osobine;masnokiselinski sastav
Dаtum izdаvаnjа: 2023
Izdаvаč: Novi Sad: Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad; Institut za ratarstvo i povrtarstvo; Poslovna zajednica "Industrijsko bilje" DOO
Čаsоpis: Uljarstvo: časopis za industriju biljnih ulja, masti i proteina / journal of edible oil industry
Sažetak: Hladno presovana ulja dobijena iz različitih sirovina sve više su dostupna na tržištu Republike Srbije. Ovim radom predstavljene su senzorske i reološke osobine pojedinih hladno presovanih ulja, s obzirom da je senzorski kvalitet najčešće presudan faktor pri odabiru proizvoda od starne potrošača. Reološka analiza hladno presovanih ulja bitna je sa aspekta mogućnosti njihove primene u proizvodnji uljnih mešavina i formulaciji nutritivno obogaćenih proizvoda.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/32663
ISSN: 2956-0594
Prаvа: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Nаlаzi sе u kоlеkciјаmа:TF Publikacije/Publications

Dаtоtеkе u оvој stаvci:
Dаtоtеkа Оpis VеličinаFоrmаt
Rheology and sensory properties of cold pressed oils available on the market of the Republic of Serbia.pdf3.95 MBAdobe PDFPоglеdајtе
Prikаzаti cеlоkupаn zаpis stаvki

Prеglеd/i stаnicа

68
prоvеrеnо 10.05.2024.

Prеuzimаnjе/а

16
prоvеrеnо 10.05.2024.

Google ScholarTM

Prоvеritе


Оvа stаvkа је licеncirаnа pоd Krеаtivnа dоzvоlа grаđаnа Creative Commons