Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/32663
Назив: Reološke i senzorske osobine hladno presovanih ulja dostupnih na tržištu Republike Srbije
Остали називи: Rheology and sensory properties of cold pressed oils available on the market of the Republic of Serbia
Аутори: Nikolić, Ivana 
Vidosavljević, Milica 
Romanić, Ranko 
Lužaić, Tanja 
Takači, Aleksandar 
Кључне речи: hladno presovana ulja;senzorske osobine;reološke osobine;masnokiselinski sastav
Датум издавања: 2023
Издавач: Novi Sad: Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad; Institut za ratarstvo i povrtarstvo; Poslovna zajednica "Industrijsko bilje" DOO
Часопис: Uljarstvo: časopis za industriju biljnih ulja, masti i proteina / journal of edible oil industry
Сажетак: Hladno presovana ulja dobijena iz različitih sirovina sve više su dostupna na tržištu Republike Srbije. Ovim radom predstavljene su senzorske i reološke osobine pojedinih hladno presovanih ulja, s obzirom da je senzorski kvalitet najčešće presudan faktor pri odabiru proizvoda od starne potrošača. Reološka analiza hladno presovanih ulja bitna je sa aspekta mogućnosti njihove primene u proizvodnji uljnih mešavina i formulaciji nutritivno obogaćenih proizvoda.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/32663
ISSN: 2956-0594
Права: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат
Rheology and sensory properties of cold pressed oils available on the market of the Republic of Serbia.pdf3.95 MBAdobe PDFПогледајте
Приказати целокупан запис ставки

Преглед/и станица

68
проверено 10.05.2024.

Преузимање/а

16
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите


Ова ставка је лиценцирана под Креативна дозвола грађана Creative Commons