Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/32663
Назив: | Reološke i senzorske osobine hladno presovanih ulja dostupnih na tržištu Republike Srbije | Остали називи: | Rheology and sensory properties of cold pressed oils available on the market of the Republic of Serbia | Аутори: | Nikolić, Ivana Vidosavljević, Milica Romanić, Ranko Lužaić, Tanja Takači, Aleksandar |
Кључне речи: | hladno presovana ulja;senzorske osobine;reološke osobine;masnokiselinski sastav | Датум издавања: | 2023 | Издавач: | Novi Sad: Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad; Institut za ratarstvo i povrtarstvo; Poslovna zajednica "Industrijsko bilje" DOO | Часопис: | Uljarstvo: časopis za industriju biljnih ulja, masti i proteina / journal of edible oil industry | Сажетак: | Hladno presovana ulja dobijena iz različitih sirovina sve više su dostupna na tržištu Republike Srbije. Ovim radom predstavljene su senzorske i reološke osobine pojedinih hladno presovanih ulja, s obzirom da je senzorski kvalitet najčešće presudan faktor pri odabiru proizvoda od starne potrošača. Reološka analiza hladno presovanih ulja bitna je sa aspekta mogućnosti njihove primene u proizvodnji uljnih mešavina i formulaciji nutritivno obogaćenih proizvoda. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/32663 | ISSN: | 2956-0594 | Права: | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States |
Налази се у колекцијама: | TF Publikacije/Publications |
Датотеке у овој ставци:
Датотека | Опис | Величина | Формат | |
---|---|---|---|---|
Rheology and sensory properties of cold pressed oils available on the market of the Republic of Serbia.pdf | 3.95 MB | Adobe PDF | Погледајте |
Преглед/и станица
68
проверено 10.05.2024.
Преузимање/а
16
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Ова ставка је лиценцирана под Креативна дозвола грађана