Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/10044
Назив: Investigation of apigenin-7-O-β-glucoside hydrolysis by β-glucosidase from almonds
Аутори: Pekić, Branislav
Zeković, Zoran 
Lepojević, Žika
Датум издавања: 1-јан-1994
Издавач: Springer
Часопис: Biotechnology Letters
Сажетак: The enzymatic transformation of apigenin-7-O-β-glucoside into apigenin is effected using β-glucosidase from almonds. Kinetic studies gave the following values Km=7.63×10-4mol/dm3, vmax=10.37 μmol mg-1 min-1 and E1=65.21 kJ/mol when the substrate was pure apigenin-7-O-β-glucoside, while in case of apigenin-7-O-β-glucoside from dry extract of camomile ligulate flowers E2 = 65.57 kJ/mol. © 1994 Lonsdale Press Ltd.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/10044
ISSN: 01415492
DOI: 10.1007/BF00134617
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

8
проверено 03.05.2024.

Преглед/и станица

25
Протекла недеља
8
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.