Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/10044
Назив: | Investigation of apigenin-7-O-β-glucoside hydrolysis by β-glucosidase from almonds | Аутори: | Pekić, Branislav Zeković, Zoran Lepojević, Žika |
Датум издавања: | 1-јан-1994 | Издавач: | Springer | Часопис: | Biotechnology Letters | Сажетак: | The enzymatic transformation of apigenin-7-O-β-glucoside into apigenin is effected using β-glucosidase from almonds. Kinetic studies gave the following values Km=7.63×10-4mol/dm3, vmax=10.37 μmol mg-1 min-1 and E1=65.21 kJ/mol when the substrate was pure apigenin-7-O-β-glucoside, while in case of apigenin-7-O-β-glucoside from dry extract of camomile ligulate flowers E2 = 65.57 kJ/mol. © 1994 Lonsdale Press Ltd. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/10044 | ISSN: | 01415492 | DOI: | 10.1007/BF00134617 |
Налази се у колекцијама: | TF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
8
проверено 03.05.2024.
Преглед/и станица
25
Протекла недеља
8
8
Протекли месец
0
0
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.