Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/228
Назив: Modelling energy savings in chicken meat osmotic dehydration process
Аутори: Filipović, Vladimir 
Petković, Marko
Filipović, Ivana
Filipović, Jelena 
Датум издавања: 21-јун-2019
Издавач: EDP Sciences
Часопис: E3S Web of Conferences
Конференција: International Conference “Energy Efficiency and Energy Saving in Technical Systems” (EEESTS-2019)
Сажетак: © The Authors, published by EDP Sciences, 2019. Osmotic dehydration is a low energy demanding process, and in order to investigate and estimate the energy efficiency of the osmotic dehydration process, convective drying is taken as a base treatment for comparison. Obtained energy savings data of the osmodehydration process are used to develop mathematical models of the energy savings of the process. Results showed that maximal quantity of heat saved, indicated on high levels of energy efficiency of chicken meat osmodehydration process, while both technological parameters statistically significantly influenced process energy efficiency. The developed mathematical the model, allows good prediction of the quantity of heat saved based on applied technological parameters.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/228
ISSN: 25550403
DOI: 10.1051/e3sconf/201910401005
Налази се у колекцијама:FTN Publikacije/Publications
TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

Преглед/и станица

30
Протекла недеља
14
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.