Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7591
Назив: Osmotic dehydration of fish: Principal component analysis
Аутори: Lončar (Ćurčić), Biljana 
Pezo, Lato
Lević, Ljubinko
Filipović, Vladimir 
Nićetin, Milica 
Knežević, Violeta 
Kuljanin, Tatjana 
Датум издавања: 2014
Издавач: Novi Sad: University of Novi Sad, Faculty of Technology, Novi Sad
Часопис: Acta Periodica Technologica
Сажетак: Osmotic treatment of the fish Carassius gibelio was studied in two osmotic solutions: ternary aqueous solution - S1, and sugar beet molasses - S2, at three solution temperatures of 10, 20 and 30°C, at atmospheric pressure. The aim was to examine the influence of type and concentration of the used hypertonic agent, temperature and immersion time on the water loss, solid gain, dry mater content, aw and content of minerals (Na, K, Ca and Mg). S2 solution has proven to be the best option according to all output variables.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7591
ISSN: 14507188
DOI: 10.2298/APT1445045L
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

Преглед/и станица

64
Протекла недеља
8
Протекли месец
2
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.