Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7061
Назив: Evaluation of antioxidant activity of buckwheat flour extracts
Аутори: Sedej I.
Sakač, Marija
Mišan, Aleksandra 
Mandić, Aljoša
Датум издавања: 1-јан-2009
Часопис: Proceedings of 5th International Congress FLOUR-BREAD 2009 - 7th Croatian Congress of Cereal Technologists
Сажетак: Application of antioxidants, first of all natural antioxidants, is one of the possibilities to suppress undesirable reaction of lipid peroxidation in food industry as well as in health protection. The ethanolic extracts obtained from buckwheat flour (0.1, 0.5, 1.0, 2.0 mg/mL) were tested using DPPH radical scavenging test, antioxidative activity-β-carotene bleaching method (AOA), and chelating activity on Fe 2+ . AOA value of buckwheat extract tested at a concentration of 2.0 mg/mL was 50.72 ± 0.20%. IC 50 for buckwheat extract was 1.12 ± 0.02 mg/mL. The chelating activity of buckwheat extract at a concentration of 2.0 mg/mL was 69.92 ± 0.65%.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7061
ISBN: 9789537005214
Налази се у колекцијама:FINS Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

1
проверено 22.02.2020.

Преглед/и станица

28
Протекла недеља
15
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.