Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/311
Назив: Development of green extraction process to produce antioxidant-rich extracts from purple coneflower
Аутори: Vidović, Senka 
Nastić, Nataša 
Gavarić (Cvejin), Aleksandra 
Cindrić, Marina
Vladić, Jelena 
Датум издавања: 3-мај-2019
Издавач: Taylor & Francis Group
Часопис: Separation Science and Technology (Philadelphia)
Сажетак: © 2018, © 2018 Taylor & Francis. The present study was conducted to develop subcritical water extraction (SWE) of Echinacea purpurea flowers. The influence of temperature and extraction time on quality of extracts considering total phenols content, total flavonoids content, antioxidant capacity and extraction yield, was determined. Optimized extraction parameters for maximised investigated responses were as follows: 147.56 °C and 8.43 min. The experimental values agreed with the values predicted, thus indicating the adequacy of central composite experimental design for modelling the SWE of bioactive compounds from E. purpurea. Results of the study also highlighted the potential application of E. purpurea subcritical water extracts as a source of valuable bioactive compounds.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/311
ISSN: 01496395
DOI: 10.1080/01496395.2018.1527854
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

9
проверено 03.05.2024.

Преглед/и станица

29
Протекла недеља
12
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.