Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/311
Назив: | Development of green extraction process to produce antioxidant-rich extracts from purple coneflower | Аутори: | Vidović, Senka Nastić, Nataša Gavarić (Cvejin), Aleksandra Cindrić, Marina Vladić, Jelena |
Датум издавања: | 3-мај-2019 | Издавач: | Taylor & Francis Group | Часопис: | Separation Science and Technology (Philadelphia) | Сажетак: | © 2018, © 2018 Taylor & Francis. The present study was conducted to develop subcritical water extraction (SWE) of Echinacea purpurea flowers. The influence of temperature and extraction time on quality of extracts considering total phenols content, total flavonoids content, antioxidant capacity and extraction yield, was determined. Optimized extraction parameters for maximised investigated responses were as follows: 147.56 °C and 8.43 min. The experimental values agreed with the values predicted, thus indicating the adequacy of central composite experimental design for modelling the SWE of bioactive compounds from E. purpurea. Results of the study also highlighted the potential application of E. purpurea subcritical water extracts as a source of valuable bioactive compounds. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/311 | ISSN: | 01496395 | DOI: | 10.1080/01496395.2018.1527854 |
Налази се у колекцијама: | TF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
9
проверено 03.05.2024.
Преглед/и станица
29
Протекла недеља
12
12
Протекли месец
0
0
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.