Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/13830
Назив: | Lowering of Ochratoxin A Level in Milk by Yoghurt Bacteria and Bifidobacteria | Аутори: | Škrinjar M. Rašić J. Stojičić V. |
Датум издавања: | 1-јан-1996 | Часопис: | Folia Microbiologica | Сажетак: | A decrease in the content of ochratoxin A (OA) was observed in milk samples fermented by yoghurt bacteria and bifidobacteria. OA was added to the milk before fermentation at a rate of 0.05-1.5 mg/L. No residues of OA were found in samples containing 0.05 and 0.1 mg/L of OA, fermented by S. salivarius subsp. thermophilus, L. delbrueckii subsp. bulgaricus and B. bifidum. Yoghurt bacteria (S. salivarius subsp. thermophilus and L. delbrueckii subsp. bulgaricus) were the most effective since no residues were detected even in fermented samples containing originally 0.5 mg/L OA. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/13830 | ISSN: | 00155632 | DOI: | 10.1007/BF02816335 |
Налази се у колекцијама: | TF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
51
проверено 10.05.2024.
Преглед/и станица
5
Протекла недеља
1
1
Протекли месец
0
0
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.