Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/13830
Назив: Lowering of Ochratoxin A Level in Milk by Yoghurt Bacteria and Bifidobacteria
Аутори: Škrinjar M.
Rašić J.
Stojičić V.
Датум издавања: 1-јан-1996
Часопис: Folia Microbiologica
Сажетак: A decrease in the content of ochratoxin A (OA) was observed in milk samples fermented by yoghurt bacteria and bifidobacteria. OA was added to the milk before fermentation at a rate of 0.05-1.5 mg/L. No residues of OA were found in samples containing 0.05 and 0.1 mg/L of OA, fermented by S. salivarius subsp. thermophilus, L. delbrueckii subsp. bulgaricus and B. bifidum. Yoghurt bacteria (S. salivarius subsp. thermophilus and L. delbrueckii subsp. bulgaricus) were the most effective since no residues were detected even in fermented samples containing originally 0.5 mg/L OA.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/13830
ISSN: 00155632
DOI: 10.1007/BF02816335
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

51
проверено 10.05.2024.

Преглед/и станица

5
Протекла недеља
1
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.