Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/13726
Назив: Effect of intra and inter-allelic variation in Glu-A1 and Glu-D1 loci on bread-making quality in wheat
Аутори: Denčić S.
Vapa L.
Датум издавања: 1-јан-1996
Часопис: Cereal Research Communications
Сажетак: The relationship between the high M(r) glutenin subunit alleles and components of bread-making quality (BMQ) in 160 wheat cultivars grown in Novi Sad were studied. Significant differences were observed among alleles within Glu-1 loci for some bread making quality components. The null allele at the Glu-A1 locus had the largest positive effect on all the BMQ components (except loaf volume) when compared with its counterparts (1 and 2*), only in presence of subunits 2+12 (in Glu-D1). In cultivars with 5+10 (in Glu-D1), subunit 2* was superior to subunit 1 and to the null allele.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/13726
ISSN: 01333720
Налази се у колекцијама:Naučne i umetničke publikacije

Приказати целокупан запис ставки

Преглед/и станица

6
Протекла недеља
3
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.