Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7263
Назив: | Antimicrobial and antioxidative activity of extracts and essential oils of Myrtus communis L | Аутори: | Aleksic V. Knežević, Petar |
Датум издавања: | 1-апр-2014 | Часопис: | Microbiological Research | Сажетак: | Since synthetic antimicrobial agents and food additives can cause a number of adverse effects, there is a growing interest from consumers in ingredients from natural sources. Medicinal plants, such as Myrtus communis L. are a source of new compounds which can be used in both the food industry and for medical purposes, primarily as antimicrobial agents. In this review, the characteristics of myrtle essential oils and extracts are summarized, with particular attention to their chemical composition, biological activities and potential applications. © 2013 Elsevier GmbH. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7263 | ISSN: | 09445013 | DOI: | 10.1016/j.micres.2013.10.003 |
Налази се у колекцијама: | PMF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
274
проверено 10.05.2024.
Преглед/и станица
21
Протекла недеља
8
8
Протекли месец
0
0
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.