Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7263
Назив: Antimicrobial and antioxidative activity of extracts and essential oils of Myrtus communis L
Аутори: Aleksic V.
Knežević, Petar 
Датум издавања: 1-апр-2014
Часопис: Microbiological Research
Сажетак: Since synthetic antimicrobial agents and food additives can cause a number of adverse effects, there is a growing interest from consumers in ingredients from natural sources. Medicinal plants, such as Myrtus communis L. are a source of new compounds which can be used in both the food industry and for medical purposes, primarily as antimicrobial agents. In this review, the characteristics of myrtle essential oils and extracts are summarized, with particular attention to their chemical composition, biological activities and potential applications. © 2013 Elsevier GmbH.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/7263
ISSN: 09445013
DOI: 10.1016/j.micres.2013.10.003
Налази се у колекцијама:PMF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

274
проверено 10.05.2024.

Преглед/и станица

21
Протекла недеља
8
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.