Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/4642
Назив: Fruit maturity affects fruit quality and bioactive compound accumulation in peach
Аутори: Gašić, Katarina
Abdelghafar A.
Reighard G.
Windham J.
Ognjanov M.
Датум издавања: 20-јун-2016
Часопис: Acta Horticulturae
Сажетак: A fruit ripening device that non-destructively determines fruit ripeness (DA meter) by measuring the chlorophyll content (IAD index) in fruit has been evaluated over two seasons in 13 peach cultivars grown and marketed in South Carolina. Three maturity classes were defined by an Index of Absorbance Difference (IAD) values (<0.6, 0.6-0.8, >0.8). Fruit firmness was positively correlated with maturity class (r=0.308), while soluble solids (SSC) and acidity (TA) showed no difference between fruit of different maturities. SSC/TA ratio, however, showed a negative relationship with the fruit maturity suggesting better taste of more mature fruit. In addition, more mature fruit accumulated higher amounts of bioactive compounds, providing healthier food to the consumers.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/4642
ISBN: 9789462611177
ISSN: 0567-7572
DOI: 10.17660/ActaHortic.2016.1119.27
Налази се у колекцијама:Naučne i umetničke publikacije

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

6
проверено 03.05.2024.

Преглед/и станица

24
Протекла недеља
8
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.