Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/27378
Назив: Study of the correlation between chemical structure, physicochemical and retention parameters of newly synthesized s-triazine derivatives by reversed-phase chromatography
Ispitivanje korelacije između hemijske strukture, fizičko-hemijskih i retencionih parametara u hromatografiji na obrnutim fazama novosintetisanih derivata s-triazina
Аутори: Jevrić Lidija 
Кључне речи: s-Triazines; retention data; biological activity;s-Triazini; retencioni parametri; biološka aktivnost
Датум издавања: 12-јун-2009
Издавач: Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu
University of Novi Sad, Faculty of Sciences at Novi Sad
Сажетак: <p>Primenom tečne hromatografije na obrnutim fazama<br />ispitano je retenciono pona&scaron;anje 14 novosintetisanih<br />derivata s-triazina na tankom sloju RP C-18 i silika gelu<br />impregniranim parafinskim uljem. Kao pokretne faze<br />kori&scaron;ćene su dvokomponentne sme&scaron;e vode i organskih<br />rastvarača. Izračunate su R<sub>M</sub><sup>0&nbsp;</sup>vrednosti i ispitana je<br />korelacija sa različitim deskriptorima i prediktorima<br />biolo&scaron;ke aktivnosti.</p>
<p>Retentional behaviour of 14newly syntetised derivates&nbsp;of s-triazine on RP C-18 and paraffin oil-impregnated&nbsp;silica gel suport had been investigated using thin-layer&nbsp;<br />chromatography. As a mobilephases were used two-component water based mobile &nbsp;phases. Calculated R<sub>M</sub><sup>0&nbsp;</sup>values were corelated to various molecular descriptors&nbsp;<br />as well as biological activity indicators.</p>
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/27378
Налази се у колекцијама:PMF Teze/Theses

Приказати целокупан запис ставки

Преглед/и станица

26
Протекла недеља
5
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.