Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/1618
Назив: The contribution of lipophilic, hydrophilic and dietary fibre fractions to total antioxidant activity of tomato waste
Аутори: Stajčić, Slađana 
Ćetković, Gordana 
Pajin, Biljana 
Lončarević, Ivana 
Čanadanović-Brunet, Jasna 
Đilas, Sonja
Датум издавања: 1-мај-2018
Издавач: M. & H. Schaper Verlag GmbH & Co. KG
Часопис: Journal of Food Safety and Food Quality
Сажетак: © M. & H. Schaper GmbH & Co. ISSN 0003-925X In this study waste of five tomato genotypes was used to prepare lipophilic, hydrophilic and dietary fibre fractions. Depending on the tomato genotype, waste contained different quantities of insoluble dietary fibre (23.67-36.20 g/100 g DW) and soluble dietary fibre (0.07-7.39 g/100 g DW). Total antioxidant activity of tomato waste, presented as Trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC), ranged from 1143.58 µmol TEAC/100 g DW for the Rutgers waste to 1822.83 µmol TEAC/100 g DW for the Knjaz waste. Our results showed that tomato waste is a rich source of bioactive compounds and may be used as a functional food ingredient.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/1618
ISSN: 0003925X
DOI: 10.2376/0003-925X-69-92
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

Преглед/и станица

53
Протекла недеља
6
Протекли месец
8
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.