Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/14564
Назив: | Evaluation of solubility of pumpkin seed globulins by response surface method | Аутори: | Peričin D. Radulović L. Trivić S. Dimić E. |
Датум издавања: | 1-феб-2008 | Часопис: | Journal of Food Engineering | Сажетак: | The response surface method was employed to study the effect of pH, sodium chloride concentrations and temperature on the solubility of pumpkin seed globulins (cucurbitin). The most significant variable was linear sodium chloride concentration, followed by the quadratic sodium chloride concentration. The coefficient of determination (R2) was high for the chosen second-order polynomial model. Optimal conditions of solubility of protein isolate from pumpkin seeds were: pH of 7.69, sodium chloride concentration of 3.99% and temperature of 54 °C. By means of additional experiments, the adequacy of the suggested model was confirmed. © 2007 Elsevier Ltd. All rights reserved. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/14564 | ISSN: | 02608774 | DOI: | 10.1016/j.jfoodeng.2007.07.002 |
Налази се у колекцијама: | TF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
31
проверено 03.05.2024.
Преглед/и станица
13
Протекла недеља
8
8
Протекли месец
0
0
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.