Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/1241
Назив: Kinetics of lactose fermentation in milk with kombucha starter
Аутори: Kanurić (Duraković), Katarina 
Milanović, Spasenija
Ikonić (Prodanić), Bojana 
Lončar, Eva
Iličić (Panić), Mirela 
Vukić, Vladimir 
Vukić (Hrnjez), Dajana 
Датум издавања: окт-2018
Издавач: Elsevier
Часопис: Journal of Food and Drug Analysis
Сажетак: © 2018 The aim of this research was to investigate the effect of new, non-conventional starter culture on the kinetics of the lactose transformation during milk fermentation by kombucha, at pH 5.8; 5.4; 5.1; 4.8; and 4.6, at two different temperatures 37 °C and 42 °C. Milk fermentation at 42 °C lasted significantly shorter (about 5 h, 30 min) compared to the fermentation at 37 °C. Changes of lactose concentration at the both temperatures are consisting of two retaining stages and very steep decline in–between. The analysis of the rate curves showed that the reaction rate passes through the maximum after 9 h, 30 min at 37 °C and after 4 h at 42 °C. The sigmoidal saturation curve indicates a complex kinetics of lactose fermentation by kombucha starter.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/1241
ISSN: 10219498
DOI: 10.1016/j.jfda.2018.02.002
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

25
проверено 10.05.2024.

Преглед/и станица

27
Протекла недеља
6
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.