Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11445
Назив: Antioxidant abilities of cultivated and wild species of garlic
Аутори: Šfajner D.
Milić N.
Mimica-Dukić, Neda 
Lazić, Bojan 
Igić, Ružica 
Датум издавања: 1-јан-1998
Часопис: Phytotherapy Research
Сажетак: The antioxidant abilities of cultivated and wild species of garlic were investigated. Huge quantities of malonyldialdehyde (MDA), superoxide (O 2.- ) and hydroxyl (OH . ) radicals were observed in the above-ground parts of plants examined. The highest quantities of O 2.- and OH . were observed in the above-ground parts of wild Allium vienale L. where lipid peroxidation was also the highest. Carotenoid and vitamin C contents were the highest in leaves of cultivated Allium vienale L. where quantities of MDA, O 2.- and OH . were small indicating its high antioxidant ability.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11445
ISSN: 0951418X
DOI: 10.1002/(SICI)1099-1573(1998)12:1+
Налази се у колекцијама:PEF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

30
проверено 10.05.2024.

Преглед/и станица

29
Протекла недеља
14
Протекли месец
0
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.