Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11445
Назив: | Antioxidant abilities of cultivated and wild species of garlic | Аутори: | Šfajner D. Milić N. Mimica-Dukić, Neda Lazić, Bojan Igić, Ružica |
Датум издавања: | 1-јан-1998 | Часопис: | Phytotherapy Research | Сажетак: | The antioxidant abilities of cultivated and wild species of garlic were investigated. Huge quantities of malonyldialdehyde (MDA), superoxide (O 2.- ) and hydroxyl (OH . ) radicals were observed in the above-ground parts of plants examined. The highest quantities of O 2.- and OH . were observed in the above-ground parts of wild Allium vienale L. where lipid peroxidation was also the highest. Carotenoid and vitamin C contents were the highest in leaves of cultivated Allium vienale L. where quantities of MDA, O 2.- and OH . were small indicating its high antioxidant ability. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11445 | ISSN: | 0951418X | DOI: | 10.1002/(SICI)1099-1573(1998)12:1+ |
Налази се у колекцијама: | PEF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
30
проверено 10.05.2024.
Преглед/и станица
29
Протекла недеља
14
14
Протекли месец
0
0
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.