Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11245
Назив: Allium schoenoprasum L., as a natural antioxidant
Аутори: Štajner, Dubravka
Čanadanović-Brunet, Jasna 
Pavlović, A.
Датум издавања: 1-јул-2004
Издавач: Wiley
Часопис: Phytotherapy Research
Сажетак: The present study investigated the antioxidative properties of the bulb, leaf and stalk of Allium schoenoprasum L. Activities of antioxidant enzymes (superoxide dismutase, catalase, peroxidase, glutathione peroxidase), quantities of malonyldialdehyde, superoxide and hydroxyl radicals and reduced glutathione and also the content of total flavonoids, chlorophylls a and b, carotenoids, vitamin C and soluble proteins were determined. The results indicate that extracts from all plant organs exhibited antioxidant activity. The highest antioxidant activity was observed in the leaves. Copyright © 2004 John Wiley & Sons, Ltd.
URI: https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11245
ISSN: 0951418X
DOI: 10.1002/ptr.1472
Налази се у колекцијама:TF Publikacije/Publications

Приказати целокупан запис ставки

SCOPUSTM   
Навођења

43
проверено 10.05.2024.

Преглед/и станица

41
Протекла недеља
22
Протекли месец
2
проверено 10.05.2024.

Google ScholarTM

Проверите

Алт метрика


Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.