Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11245
Назив: | Allium schoenoprasum L., as a natural antioxidant | Аутори: | Štajner, Dubravka Čanadanović-Brunet, Jasna Pavlović, A. |
Датум издавања: | 1-јул-2004 | Издавач: | Wiley | Часопис: | Phytotherapy Research | Сажетак: | The present study investigated the antioxidative properties of the bulb, leaf and stalk of Allium schoenoprasum L. Activities of antioxidant enzymes (superoxide dismutase, catalase, peroxidase, glutathione peroxidase), quantities of malonyldialdehyde, superoxide and hydroxyl radicals and reduced glutathione and also the content of total flavonoids, chlorophylls a and b, carotenoids, vitamin C and soluble proteins were determined. The results indicate that extracts from all plant organs exhibited antioxidant activity. The highest antioxidant activity was observed in the leaves. Copyright © 2004 John Wiley & Sons, Ltd. | URI: | https://open.uns.ac.rs/handle/123456789/11245 | ISSN: | 0951418X | DOI: | 10.1002/ptr.1472 |
Налази се у колекцијама: | TF Publikacije/Publications |
Приказати целокупан запис ставки
SCOPUSTM
Навођења
43
проверено 10.05.2024.
Преглед/и станица
41
Протекла недеља
22
22
Протекли месец
2
2
проверено 10.05.2024.
Google ScholarTM
Проверите
Алт метрика
Ставке на DSpace-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.